Deplasarea si evaluarea aragazului este gratuita.

Ai un aragaz vechi care nu mai functioneaza sau unul nou care s-a defectat recent si ai nevoie de interventie rapida pentru reparatia aragazului tau?

Daca aragazul are scapari de gaze, trebuie oprita rapid alimentarea cu gaze si apoi chemat un instalator autorizat ANRE, care sa verifice instalatia de gaze si sa intervina rapid pentru reparatia aragazului tau la domiciliu.

Daca, in ciuda garantiei oferite de producator, aragazul tau s-a defectat, poti apela la un tehnician non stop, autorizat ANRE, care ofera servicii de montaj si reparatii, plus garantia lucrarii.

Astfel, nu trebuie sa va lasati pacaliti de mesteri care repara si monteaza orice, deoarece pentru interventiile rapide care au loc la aparatele consumatoare de gaze ori pentru reparatii de aragaze, poate interveni doar o firma autorizata ANRE, pentru evitarea surprizelor neplacute. Orice reparatie facuta de persoane necalificate poate duce chiar la explozii sau electrocutari. De aceea, pentru a preveni eventualele pericole sau pentru a nu deteriora aparatul nu este recomandat sa realizati singuri reparatii la aragaze, ci sa apelati specialisti pentru interventii rapide autorizate.

Alegerea de la inceput a unui tehnician autorizat ANRE, in cazul interventiei rapide pentru reparatia aragazelor, atat a celor pe baza de gaz cat si a celor electrice, va poate scuti ulterior de costuri suplimentare dar si de alte pagube neprevazute.

Interventiile rapide pentru reparatia aragazelor, ca urmare a defectiunilor constatate la instalatiile de utilizare si inlocuirea elementelor defecte sunt obligatia consumatorului si se realizeaza de operatori economici autorizati ANRE, pe cheltuiala consumatorului.

In cazul aragazelor care functioneaza pe gaz, daca constatati o defectiune sau simtiti miros de gaz intr-o incapere sau in cladire, trebuie urgent luate urmatoarele masuri, premergatoare interventiei rapide pentru reparatii la aragaze:

- inchideti robinetul de gaz sau butelia - stingeti orice tip de flacara deschisa, tigara sau aparat electric trebuie inchise si ele - nu aprindeti lumina in camera unde simtiti mirosul de gaz cat si in intreaga locuinta - deschideti larg usile si ferestrele pentru aerisirea incaperii - pentru a preveni, pe viitor eventualele pericole din cauza scurgerilor de gaze este recomandata montarea unor sisteme de preventie, precum senzorul care detecteaza eventualele mirosuri de gaz si sisteaza automat functionarea acestora.

Repunerea in functiune a instalatiilor dupa repararea unei defectiuni si sau o intrerupere accidentala la instalatia de gaze a aragazului se face conform instructiunilor specifice de utilizare si exploatare, numai dupa:

- efectuarea controlului functionarii aparatelor sau a echipamentelor de masura, control, reglare si siguranta din componenta instalatiei de utilizare a gazelor naturale. - verificarea punerii in in pozitia inchis a tuturor armaturilor de la aparatele consumatoare de combustibili gazosi.

Chiar daca interventia rapida pentru reparatia aragazului se va face in interiorul locuintei, orice consumator are obligatia sa solicitati doar ajutorul instalatorilor-electricieni sau ingineri autorizati ANRE. Doar acestia au voie sa intervina rapid asupra reparatiei si la montajul aragazelor, instalatiei de gaze, regulatoarelor de presiune, robinetelor de gaze a furtunului de gaz sau pentru reparatia aragazelor electrice si dupa o eventuala legitimare.

Este important de retinut ca :

- aparatele consumatoare de combustibili gazosi se monteaza conform instructiunilor date de producatori, in conformitate cu reglementarile specificate, altfel pot aparea probleme legate de scurgerea gazelor sau alte defectiuni din cauza legaturilor neconforme.

- remedierile defectiunilor constatate în instalatiile de utilizare si înlocuirea elementelor defecte sunt obligatia consumatorului si se realizeaza de catre operatori economici autorizati de ANRE, pe cheltuiala consumatorului.

- repunerea in functiune a instalatiilor modificate sau inlocuite se face in acelasi fel ca si pentru instalatiile noi.

Specialistii recomanda, pentru siguranta bunei functionari a instalatiei de gaze efectuarea in termen a verificarilor si inspectiilor periodice. Astfel, pot fi prevenite eventualele defectiuni care pot aparea la aragazul ce functioneaza pe gaz iar riscul producerii unui eveniment neplacut se reduce la maxim si intreaga familie, dar si vecinii vor fi in siguranta.

In ceea ce priveste interventia rapida pentru reparatiile de aragaze electrice, pe langa toate aspectele comune cu cel pe gaz, mai este si partea electrica, pe care o poate rezolva doar un electrician autorizat ANRE.

Marci partenere