Reparatii si instalare aragaze. Suna la 0722 974 760

Cum se monteaza un aragaz

Primul pas este sa te asiguri ca ai tot ce iti trebuie:

  • doua chei franceze sau chei de tevi
  • un regulator de gaze – in cazul in care acesta nu a venit odata cu aragazul ai grija sa fie potrivit, de regula este de 20mbar si costa in jur de 50 ron
  • un racord flexibil – acesta trebuie achizionat separat si costa in jur de 40 – 90 ron,
  • niplu – face legatura dintre racord si conducta de gaze
  • o banda de teflon si garnituri – ar trebui sa vina odata cu regulatorul de gaze si racordul flexibil
  • si esentialul… aragazul 🙂

Aragazul trebuie montat fara tensiune si fara nici un contact cu partile invecinate (pereti, pereti de caramida, etc.), distanta minima trebuie sa fie de 25 mm.

Inainte de a te apuca de montat aragazul inchizi robinetul de la sursa de alimentare. Apoi montezi niplul intre racordul flexibil si conducta de alimentare cu gaz care alimenteaza apartamentul. Se infileteaza regulatorul de gaze la conducta de alimentare a aragazului.

Intre regulatorul de gaze si racordul flexibil se monteaza un niplu corespunzator – de regula este de 1/2.

La fiecare imbinare se foloseste banda de teflon pe filet si garniturile de etansare.

Dupa ce ai terminat de montat aragazul pregateste o pasta din apa si sapun si apoi o pui pe imbinari. Deschizi robinetul de alimentare cu gaz si verifici daca apar bule de aer. In cazul in care acestea apar inchizi robinetul si verifici imbinarile. Se poate sa fi uitat sa pui garniturile sau pur si simplu nu este infiletat corect.

Atentie! – verificarea nu se face cu ajutorul brichetei sau al unui chibrit aprins!

Atentie! – Sfaturile sunt cu caracter informativ. Pentru siguranta dumneavoastra apelati la un instalator autorizat ANRE. Suna la 0722 974 760 sau la 0766 974 760 si un instalator autorizat ANRE va ajunge la tine in cel mai scurt timp.