Reparatii si instalare aragaze. Suna la 0722 974 760

Defecțiiunile și prețuri reparații aragaze

Se întâmplă lucruri neașteptate. Știm că se va întâmpla, dar nu știm exact când și cum vom proceda în astfel de situații. Aragazul este o parte foarte importantă a bucătăriei, dar ca în orice alt caz, oricât am avea grijă de ea, nu rezistă la nesfârșit.

Lucrurile se înrăutățesc în timp și acest fapt este inevitabil testat. Dar ceea ce putem evita este să punem în pericol siguranța noastră și siguranța celor dragi din jurul nostru.

Iar atunci când vine vorba despre siguranța noastră și a celor din jur, este indicat ca atunci când se observă modificări negative la aragazul dvs. să apelăm imediat la specialiști care se ocupă de reparațiile aragazelor și știu mai bine decât noi cum să facă față unor astfel de situații.

Ce probleme pot apărea la nivelul aragazelor ?

De la reziduurile alimentare care blochează arzătorul până la scurgeri de gaz, aragazul dumneavoastră poate întâmpina o varietate de probleme în timpul utilizării.

Dacă flacăra arzătorului este slabă, poate însemna că este înfundată sau că nu ajunge suficient gaz în orificiu. Găurile mici pot fi curățate rapid, dar arzătorul cuptorului necesită o atenție specială.

O altă problemă comună este atunci când apare o flacără zgomotoasă. Dacă aveți această problemă, înseamnă că aragazul are prea mult aer sau prea puțin gaz care ajunge la arzătoare. Reglați amortizorul și vedeți dacă vă ajută.

Nu în ultimul rând, o problemă comună cu care se confruntă lumea este suprafața grasă a plitei. Asigurați-vă că igienizați vasul de grăsime înainte de utilizare pentru a preveni viitoarele incendii de gătit.

Așadar, în funcție de gravitatea problemei, poți contacta un specialist în reparația aragazelor care te poate ajuta să găsești o soluție în aceste situații. Dar cel mai bine este să înțelegem că avem nevoie de ajutor și că nu orice problemă este ușor de rezolvat. Dacă insistăm să nu cerem ajutor, prețul pe care îl putem plăti va fi mult mai mare și mai tragic.

Cum putem preveni problemele care apar la aragaze?

Aragazul trebuie verificat mereu împotriva scurgerilor de gaz:

Deși este puțin probabil să apară, scurgerile de gaz sunt o problemă serioasă. Gazul se poate acumula în interior și poate deveni o bombă cu ceas înainte de a observa problema. Există aditivi care conferă atât propanului, cât și gazului natural un miros specific, iar detectarea acestui miros este primul semn al posibilelor scurgeri.

Verificați în spatele aragazului – dacă gazul din spatele aragazului miroase mai puternic, este posibil să se scurgă din acea zonă.

Deschideți ușa cuptorului – dacă mirosul este mai puternic, arzătorul poate avea scurgeri.

Verificați fiecare arzător individual – un miros puternic înseamnă că iese gaz din supapa arzătorului.

Test cu săpun – Dacă nu cunoașteți o scurgere de gaz, faceți o pastă de apă și săpun și periați-o peste îmbinările țevilor și zonele suspectate de scurgeri. Dacă la locul aplicării apar bule de aer, înseamnă că ai de-a face cu o scurgere de gaz.

În cel mai bun caz, după instalarea aragazului, este indicat să vă asigurați că pe ea există un detector de gaz. Cu acest ajutor, puteți vedea rapid dacă aveți o scurgere de gaz și puteți cere ajutor persoanelor care lucrează în această zonă.

Prețurile reparațiilor de aragaze

Ca la orice tip de intervenție, prețul reparației unui aragaz poate varia în funcție de mai multe repere. Dar de obicei prețurile variază între 50 lei și aproximativ 400 lei. Depinde de nivelul defecțiunii și timpul pe care îl investește instalatorul în repararea acestuia. Însă este foarte important să vă asigurați de faptul că veți alege o echipă specializată și calificată în acest domeniu pentru că reparațiile aragazelor să se realizeze în condiții sigure și avantajoase