Reparatii si instalare aragaze. Suna la 0722 974 760

Inainte de prima utilizare

Indepartati ambalajele, atat din interiorul cuptorului cat si din exteriorul lui, inainte de a-l utiliza. Nu inlaturati placuta cu datele tehnice.

Prima curatare

  • Scoateti toate piesele din aparat.
  • Curatati aparatul inainte de a-l folosi prima data.

Atentie! Nu utilizati agenti de curatare abrazivi! Acestia pot deteriora suprafata.

Inainte de prima utilizare a cuptorului se lasa sa functioneze in gol timp de cca. 45 de minute, pentru a arde toate reziduurile de pe suprafata cavitatii. Accesoriile se pot incalzi mai tare decat in cazul utilizarii normale. Cu aceasta ocazie, cuptorul poate degaja un miros neplacut inainte de prima utilizare. Acest lucru este normal. Asigurati-va ca incaperea este bine aerisita.

Dispozitiv pentru supravegherea flacarii

Unele modele au dispozitive de supraverghere a flacarii la toate arzatoarele masinii de gatit (atat la arzatoarele plitei cat si la arzatorul cuptor sau la arzatorul gratar). Alte modele au dispozitiv de supraverghere a flacarii doar la arzatorul cuptor sau la arzatorul gratar. Siguranta in functionare consta in faptul ca, daca flacara arzatorului se stinge, dispozitivul de siguranta intrerupe imediat alimentarea cu gaz.

Aprinderea arzatorului

Avertizare! Procedati cu atentie cand utilizati flacara deschisa in mediul bucatariei. Aprindeti intotdeauna arzatorul inainte de a pune vasul pe el.

Pentru a aprinde arzatorul:

Pentru modelele fara aprindere:
  1. Rotiti butonul arzatorului (ochiului) pe care vreti sa-l maprindeti spre stanga (in sens antiorar).
  2. Apropriati un chibrit aprins de coroana arzatorului
Pentru modelele cu aprindere
  1. Tineti apasat butonul generator de scantei.
  2. Rotiti butonul de comanda la stanga in pozitia maxima.
  3. Eliberati butonul generator de scantei, dar mentineti butonul de comanda a gazului in aceasta pozitie timp de aproximativ 5 – 7 secunde; astfel se va incalzi termocupla. In caz contrar, alimentarea cu gaz va fi intrerupta.
  4. Dupa ce flacara este stabila, o puteti micsora sau mari dupa caz.

Daca dupa cateva incercari, arzatorul nu se aprinde, verificati daca sunt corect pozitionate inelul si capacul arzatorului.

Avertizare! Daca arzatorul nu se aprinde nici dupa 15 secunde, eliberati butonul de control, rotiti-l pe pozitia „oprit” si incercati sa aprindeti din nou arzatorul dupa minim 1 minut. Important! Puteti aprinde arzatorul fara dispozitivul electric (de exemplu in cazul in care nu exista curent electric in bucatarie). Pentru a face acest lucru, puneti o flacara langa arzator, apasati butonul de control respectiv si rotiti-l in sens antiorar la pozitia maxima de eliberare a gazului.

Daca arzatorul se stinge din intamplare, rotiti butonul de control pe pozitia oprit si incercati sa aprindeti arzatorul din nou dupa cel putin 1 minut. Generatorul de scantei poate porni automat in momentul in care porniti sursa de curent, dupa instalare sau dupa o pana de curent. Acest lucru este normal.

Stingerea arzatorului

Pentru a stinge flacara, rotiti butonul pe simbolul stins.

Avertizare! Micsorati intotdeauna flacara sau stingeti-o inainte de a lua vasele de pe arzator.