Reparatii si instalare aragaze. Suna la 0722 974 760

Schimbare robinet aragaz

Schimbarea robinetului de la aragaz sau alte tipuri de montaje la instalatiile pe gaz trebuie facute doar de personal autorizat. Un inginer instalator autorizat ANRE poate interveni si are competenta de a schimba robinetul defect de la aragaz sigur si rapid.

Montajul si schimbarea robinetilor de la instalatia termica si de gaze trebuie sa se faca in cele mai sigure conditii, indiferent ca locuiesti la bloc sau la casa. Un robinet de aragaz vechi, ce prezinta defectiuni, poate pierdere importante cantitati de gaze si poate pune in pericol intregul imobil, dar si persoanele aflate in acea cladire.

De aceea este recomandat, ca la cea mai mica suspiciune de scurgere de gaze – sau cand se observa anumite defectiuni la robinetul de gaz al aragazului sa se ceara ajutor specializat pentru schimbarea acestuia.

In cazul in care ai nevoie de un robinet pentru aragaz, pentru a-l schimba pe cel vechi cere sfatul unui specialist. Pentru identificarea cat mai corecta a unei astfel de piese este nevoie de marca, modelul si codul de service al aragazului. Codul de service se poate gasi pe certificatul de garantie sau pe eticheta lipita de aragaz.

Daca la imbinarea de la cep si exterior sesizezi pierderi de gaze, unii mesteri pot oferi mai multe solutii:
– Se desface robinetul defect, se curata si apoi se monteaza vechiul robinet la loc
– Se inlocuiesc robinetii cu cep, cu unul cu bila
– Se schimba ambii robineti de la aragaz si se inlocuiesc doar cu un robinet cu cep si unul cu bila
– Se repara si se pastreaza robinetii vechi, in loc sa se monteze unii noi
Indiferent de solutia oferita de mesterul tau, nu lasa operatiunile de schimbare a robinetului de gaz de la aragaz pe mana unor persoane neautorizate. In cazul in care se respecta controalele periodice si se va face verificarea gazelor la fiecare doi ani, astfel de probleme pot fi evitate. In cazul in care locuiesti la bloc este indicat sa-ti informezi asociatia de proprietari de obligativitatea verificarii si revizei la gaze.

Schimbare robinet de gaz de la aragaz

Nu risca si apeleaza la mesteri autorizati pentru operatiunea de schimbarea a robinetului de gaze de la aragaz. Iata de ce:
● Operatiunea de instalare sau service a unui aragaz trebuie facuta de instalatori autorizati ANRE cu materiale de calitate, tinand cont de normativul de gaze.
● Racordul flexibil si robinetul de aragaz trebuie sa fie testate tehnic pentru utilizarea la instalatiile de gaze naturale.
● Materialele folosite trebui sa aiba garantie si o durata de utilizare specificata de producator. Un instalator autorizat va lucra doar cu materiale omologate.
● Racordul flexibil, utilizat la racordarea aragazului la reteaua de gaze, trebuie sa fie doar din metal, alama sau inox, cu partea ondulata fabricata din otel inoxidabil si o grosime de 0,2 mm. De asemenea, racordul flexibil trebuie extins pana la o anumita limita, fara sa fie fortat prea tare. Altfel, exista riscul de fisurare si pericolul de explozie.
● Un instalator autorizat recomanda, la instalarea retelei de gaze si montarea unui detector de gaz, util chiar si la cele mai mici scapari de gaze. Acesta are rolul de a opri alimentarea cu gaze a aparatelor racordate la retea, dintr-o locuinta. In cazul in care nu ai un astfel de detector, apeleaza la un specialist si cere sa-ti instaleze unul.
● Un instalator autorizat iti ofera 5 ani garantie pentru lucrarile efectuate. Echipele de instalatori autorizati ANRE ofera servicii de montaj, instalare si reparatii pentru toate marcile de aragaze si piesele aferente acestora.
● Unii specialisti ofera chiar si evaluarea gratuita a intregii lucrari si discount la fiecare lucrare.

Tehnicienii specializati, cu experienta in repararea electrocasnicelor ofera pe langa inlocuirea robinetilor de gaz de la aragaz servicii de: inlocuire termocuple, senzori de siguranta, rulmenti, rezistente cuptoare electrice, inlocuire manere, geamuri securizate pentru cuptoare, motoare originale, placi electronice, module electronice, schimbare de curele, ventilatoare transversale si tangentiale, schimbare rezistenta pentru grill, bobine piese electrice, bujii cu aprindere electrica, reparatii module electronice, hublou complet sau partial ori servicii de diagnoza completa pentru toate marcile de aragaze.
Astfel, un tehnician autorizat in reparatii aragaze la domiciliul clientului te va scuti de timp pierdut, iti va salva cuptorul sau plita la o defectare totala si uneori chiar viata.

Concluzii pentru Schimbare robinet aragaz

Acum, avand toate informatiile necesare, veti fi probabil tentati sa faceti singuri aceasta operatie! Va recomandam, insa, insistent, sa nu omiteti sfatul de la inceput si anume acela de a apela la firme atestate ANRE! Desi pare simpla, Schimbare robinet aragaz in mod necorespunzator poate aduce mari prejudicii, atat dumneavoastra cat si vecinilor.
Apelati la firme atestate ANRE care va oferi si garantie pentru lucrare si care stie exact de ce materiale omologate are nevoie. Nu va jucati cu focul!