Reparatii si instalare aragaze. Suna la 0722 974 760

Schimbare robineti de aragaz

Schimbarea robinetilor de aragaz sau repararea lor trebuie sa se faca de urgenta in cazul in care, simtiti miros de gaz ori sesizati anumite neguli la acestia.

Insa, astfel de operatiuni trebuie facute doar de catre personal autorizat. Nu orice persoana are voie sa intervina la instalatia de gaz, chiar daca este vorba doar de schimbarea unuia dintre robinetii de la aragaz.

In plus, la prima constatare de miros suspect de gaz nu ezita sa chemi un specialist pentru a vedea care este problema.
De aceea, atunci cand sesizezi ca unul dintre robinetii de la aragaz prezinta fisuri ori e defect si pierde gaz, cheama un inginer specialist in instalatii pe gaz pentru schimbarea pieselor.
Operatiunea de service si instalare a pieselor de aragaz trebuie realizate doar de catre instalatori autorizati ANRE, tinand cont de normativele in domeniu.

De exemplu, racordul flexibil de gaz si robinetii de aragaz sau alte piese pentru reteaua de gaze trebuie intotdeauna testate tehnic inainte de schimbare si instalarea propriu-zisa. Materialele folosite trebuie sa aiba o garantie si o durata de utilizare, specificate de producator, la cumparare. Un inginer instalator autorizat va lucra intotdeauna cu materiale si piese omologate.

Schimbare robineti de aragaz

Constati miros de gaz in casa, robinetii de la aragaz sunt defecti si necesita schimbare?
Un miros suspect de gaz poate contitui o problema majora. Cheama rapid un instalator care actioneaza in regim de urgenta.

El poate executa urmatoarele interventii:
● Inlocuire si schimbare robineti de gaz de la aragaz sau vane de trecere
● Interventii, reparatii si inlocuiri record flexibil
● Montaj capac/dop pentru a stopa scaparile de gaze
● Verificari scapari si remedieri

Asigura montaj, inlocuire si verificari:

● Constatarea mirosului de gaz si inlocuirea pieselor ce necesita schimbate pentru a va proteja de un eventual incendiu.
● Reglare debit de gaz pentru un consum mai economic in cazul centralelor termice, cuptoarelor si aragazelor.
● Montaj si inlocuire sisteme de ventilatie si aerisire.
● Montaj si reparatii detectoare de gaz, senzori de gaz.
● Montaj teava de gaz, prelungiri si modificarea pozitiei acesteia.
● Instalatii de gaze pentru racordari centrale termice.
● Montaj regulator gaze, robineti gaz si record la inlocuirea, conectarea ori montajul centralelor termice pe gaz.
● Montaje plita pe gaz. Montaje orice fel de arzatoare, plite, aragaz.
● Montaj cuptoare pe gaz sau electrice. Racordari, inlocuire, montaj robineti.
● Verificari si puneri in functiune instalatii pe gaz.
● Schimbare electrovane, robineti contoare.
Daca vechiul robinet de aragaz este defect si necesita schimbarea, cere sfatul unui specialist si alege-l pe cel potrivit. Pentru alegerea corecta a unei astfel de piese ai nevoie de marca, modelul si codul de service al aragazului, ce se regaseste in certificatul de garantie sau pe fisa de pe aragaz.

Daca robinetii de aragaz sunt defecti si prezinta scapari de gaze la imbinari, ai mai multe solutii pentru remedierea problemei:
– Se opreste alimentarea cu gaze, se desface robinetul defect, se curata si apoi se instaleaza la loc vechiu robinet
– Se inlocuiesc robinetii vechi cu unii cu cep sau bila
– Se schimba ambii robineti cu unul cu cep si celalalt cu bila
– Se repara si se pastreaza vechii robineti, in detrimentrul altora noi, mai putin performanti
Oricare ar fi solutia, nu ezita sa ceri sfatul si ajutorul unui specialist instalator autorizat. In plus, efectuarea controalelor si reviziilor periodice la gaze sau la centrala termica te pot scuti de astfel de probleme.

In cazul urgentelor un instalator autorizat ANRE poate interveni in aproximativ o ora pentru rezolvarea unei probleme pe raza municipiului Bucuresti. In acest fel, defectiunea poate fi remediata in cel mai scurt timp, evitand riscul de explozie sau alte complicatii.

Daca soliciti ajutorul unei firme specializate in domeniu si vei prezentata cat mai explicit situatia in momentul sesizarii telefonice, tehnicianul va veni pregatit din timp in momentul interventiei cu toate piesele de schimb necesare. Astfel, problema va avea o rezolvare rapida.
Pentru a beneficia de garantia lucrarii, de preturi corecte si lucrari de calitate superioara apeleaza la serviciile unei firme specializate in instalatii termice si de gaze.

Concluzii pentru Schimbare robineti aragaz

Acum, avand toate informatiile necesare, veti fi probabil tentati sa faceti singuri aceasta operatie! Va recomandam, insa, insistent, sa nu omiteti sfatul de la inceput si anume acela de a apela la firme atestate ANRE! Desi pare simpla, Schimbare robineti aragaz in mod necorespunzator poate aduce mari prejudicii, atat dumneavoastra cat si vecinilor.
Apelati la firme atestate ANRE care va oferi si garantie pentru lucrare si care stie exact de ce materiale omologate are nevoie. Nu va jucati cu focul!