Reparatii si instalare aragaze. Suna la 0722 974 760

Utilizarea in siguranta a aragazelor

Te-ai gandit vreodata ca aragazul pe care il folosesti in fiecare zi iti poate pune viata in pericol atat tie, cat si familiei tale?

Daca nu, afla ca scurgerile de gaze cauzate de proasta functionare a aragazelor sau a conexiunilor reprezinta unul dintre primele locuri in topul situatiilor casnice care iti pot pune viata in pericol. Astfel, utilizarea aragazelor in siguranta ajunge sa fie o prioritate vitala, de care cu totii trebuie sa tinem cont.

Dar cum utilizezi aragazul in siguranta?

Utilizarea aragazelor in siguranta in 5 pasi

 1. Nu lasa instalarea aragazului pe mana unor nepriceputi
  Opteaza pentru un instalator autorizat ANRE care iti va monta cu responsabilitate aragazul si in siguranta. In plus, acesta iti va oferi si garantie pentru lucrarea facuta iar tu vei avea linistea ca ai beneficiat de un serviciu profesionist, de calitate si casa ta, dar si vietile voastre sunt in siguranta.
  Nu trebuie sa te joci cu astfel de lucru si trebuie sa te asiguri de priceperea dovedita a instalatorului care te va ajuta la instalare. Nu opta pentru un prieten care stie ce face. Lasa aceasta sarcina numai si numai in seama unui instalator autorizat ANRE.
 2. Atentie la aragaz!
  Nu lasa aragazul nesupravegheat In timpul prajirii, uleiul poate sa sara sau sa ia foc, astfel ca nu trebuie sa il lasi nesupravegheat. E bine sa te asiguri ca mancare se gateste in siguranta si chiar sa stai langa aragaz cat timp mancarea se gateste. Daca ti se pare ca e timp irosit, cauta sa cureti bucataria ori sa citesti o carte in incaperea in care se gateste. Astfel, nu vei fi luata prin surprindere.
  E nevoie sa supraveghezi aragazul cand esti acasa si, mai ales, e important sa nu pleci de acasa fara sa te asiguri ca aragazul este inchis. In cazul calatoriilor mai lungi, opreste alimentarea cu gaz. Astfel, te vei asigura ca in cazul unui cutremur sau a altor probleme care pot sa survina in lipsa ta gazele vor fi oprite si nu vor exista emanatii periculoase care sa duca la incendii sau explozii.
 3. Nu lasa aragazul murdar
  De multe ori, in timpul gatitului se varsa lichid peste marginea oalelor sau uleiul incins sare pe aragaz. Incearca sa peintampini aceste problem folosind temeratura potrivita pentru fiecare tip de gatit si sterge aragazul atunci cand e nevoie. Altfel, mizeria nu doar ca poate deveni mai greu de inlaturat, insa poate lua foc atunci cand gatesti.
  De asemenea, asigura-te ca oalele nu au etichete pe fund sau lateral si ca nu au resturi de mancare sau ulei.
 4. Atentie la continutul si pozitionarea oalelor
  Nu lasa niciodata pe foc un recipient gol si stai langa el daca acesta are putin conut il el. Pozitioneaza tigaile in care prajesti cat mai in spate, pentru a te asigura ca nu le rastorni prin agatarea cozilor tigailor. De asemenea, nu folosi recipiente prea mici sau prea mari pentru ochiul unde vrei sa le asezi.
  Astfel, vei evita rasturnarea accidental a acestora si vei preintampina serie de pericole si accidente.
 5. Controale periodice si pentru casa ta.
  Apeleaza periodic la un control de specialitate efectuat de un instalator autorizat pentru a te asigura ca nu sunt probleme la aragaz si la instalatia de gaze. De multe ori, din cauza manuirii improprii a aragazului, mutarea aragazului in timpul curateniei sau din cauza altor manevre, pot sa apara probleme cu emisiile de gaze.
  In urma unor controale, insa, te vei asigura ca nu exista niciun pericol pentru tine si pentru casa ta sau, daca exista, acesta va fi inlaturat prin efectuarea reparatiei necesare.

Lasă un răspuns